Stoemp

Een culinair juweeltje

04 december 2018

In de winter gaat er niks boven een bord dampende ‘stoemp’ (of: stamppot). De vertrouwde hutspot en boerenkool zijn de symbolen van deze no-nonsense keuken. Maar het pallet is veel groter. En met de groeiende waardering voor de nationale eetcultuur, is stoemp opgeklommen van dagelijkse kost naar een juweeltje in veel restaurantkeukens. Drie redenen waarom stampen, óók in de professionele keuken, een goed idee is.

Variatie
Met alleen boerenkool doe je stoemp tekort, want geen gerecht is zo geschikt om mee te variëren als de traditionele winterkost! Gebruik bijvoorbeeld andere ingrediënten zoals rode biet en (gebakken) appel. Of geef onze nationale culinaire trots een Oosterse of Mediterraanse twist met gember,  koriander of Parmezaanse kaas. Zoete aardappel en ook peulvruchten zoals tuinerwten en kikkererwten doen het goed in een stoemp. Lekker met noten en bijvoorbeeld paddenstoelenmelange of mais. Ook buiten de winter kun je natuurlijk naar hartenlust stampen: in de zomer en lente bijvoorbeeld met heerlijke rauwe groenten zoals raapstelen, postelein of witlof. In 
dit receptenboekje vind je een paar bijzondere recepten voor smaakvolle stoemps, mét heerlijke groentestoofjes!

Ontdek hier de 2 andere redenen. 
Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden








Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief