Het aantal leerlingen daalt met 23% op 5 jaar tijd

Rapport onderwijs

17 oktober 2018

In het schooljaar 2016-2017 zitten in het voltijds Technisch Secundair Onderwijs (TSO) en het Beroeps Secundair Onderwijs (BSO) 4.514 leerlingen in een horecagerelateerde richting. Op vijf jaar tijd is het aantal leerlingen gedaald met 23%. Het aandeel ten opzichte van het totaal aantal leerlingen in het voltijds secundair onderwijs daalt daarbij van 1,40% tot 1,08%. De grootste daling van het aantal leerlingen is te zien in de tweede graad met 32% minder leerlingen op vijf jaar tijd. 
 
Dit en andere evoluties binnen het horecaonderwijs lees je in de meest recente editie van het rapport ‘Onderwijs’. Daarin gaan we dieper in op zowel de evolutie van de leerlingenaantallen, de mobiliteit van leerlingen van en naar het horecaonderwijs alsook de relatie onderwijs-arbeidsmarkt.

Lees hier het rapport onderwijs van Guidea. 
Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden








Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief