Lightspeed en Growzer versterken elkaar

05 november 2018

Wie aan een kassasysteem denkt, komt al snel bij Lightspeed terecht. Deze kassa koppelt bovendien naadloos met Growzer. Wij spraken met Gaetan Buelinckx van Lightspeed over de digitalisatie van de horeca en de meerwaarde van de koppeling tussen beide platformen.

Gaetan, wat is je functie juist bij Lightspeed?

Ik stam nog uit de tijd van Posios, een leverancier van kassasystemen die enkele jaren geleden werd overgenomen door Lightspeed. In de beginfase was ik actief in verkoop, de installatie en de support. Ik ken het systeem dus door en door. Ondertussen ben ik sinds 1,5 de  Regionale Sales Manager, verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Frankrijk.

Hoe ervaar jij de digitalisatie in de horeca en welke rol speelt Lightspeed daarin?

Wel, wij zien in de horeca een serieuze shift in het type ondernemer. De horeca wordt meer en meer zakelijk benaderd. Aan het hoofd van horecazaken staan nu meer en meer ondernemers. Die hechten steeds meer belang aan inzichten in de cijfers en het operationele. De digitalisatie helpt hen daarbij. De koppelingen tussen allerhande platformen zorgen ervoor dat ze vaak in één dashboard een helder overzicht krijgen. Een meerwaarde waar Lightspeed sterk achter staat. Bovendien willen wij KMO’s dezelfde tools aanbieden als veel grotere spelers. Zo kunnen ze makkelijker concurreren, terwijl ze toch een veel lagere prijs betalen. We ondersteunen hen ook met een customer success team om dit mogelijk te maken.

Wij positioneren Lightspeed als het POS-systeem van de toekomst. We gebruiken future-proof technologieën en zorgen ervoor dat we vlot met andere platformen kunnen koppelen. Wij merken nu bijvoorbeeld dat delivery bedrijven enorm in de lift zitten en wij kunnen daar makkelijk mee koppelen. Terwijl de klant één overzichtelijk dashboard heeft. Dat zorgt voor sneller en betere beslissingen.

 


En waar zit de toegevoegde waarde van Growzer?

Wel, zij gaan verder waar wij stoppen. Met Growzer krijg je immers een perfect inzicht in de back office/keuken. Zo kan je efficiënt aan ingrediënt management doen en je marges bewaken. Een meerwaarde die nog te weinig ondernemers inzien. Gelukkig zie je met Growzer het resultaat onmiddellijk. Je wint niet alleen tijd door geautomatiseerd te bestellen, je kan ook simpel de prijzen op de bestellijsten vergelijken en zo onmiddellijk besparen. Naast inzichten levert Growzer dus ook geld op. Bovendien ligt er al een koppeling met Lightspeed waardoor je ook steeds over de recentste kassaverkopen beschikt. Ideaal om te zien welke producten goed verkopen, etc.

Meer weten over Growzer? Dat vind je hier. 

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaardenGrowzer
Geschreven door
Growzer
Meer over auteur →

Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief