Lightspeed lanceert Lightspeed Delivery en voegt de belangrijkste delivery platforms samen in één kassasysteem

Bron: persbericht Lightspeed

07 januari 2019

Gent, 7 januari 2019 – Kassasysteem aanbieder Lightspeed kondigt vandaag de integratie aan met maaltijdbezorgdiensten UberEats en Takeaway.com. Hiermee introduceert Lightspeed haar nieuwste product: Lightspeed Delivery, powered by Deliverect. Vorig jaar werd de eerste stap in deze richting al gezet door de integratie met Deliveroo. Maaltijdbezorging wordt voor horeca-uitbaters steeds belangrijker voor het succes van hun onderneming, maar is tegelijkertijd een tijdrovende operationele nachtmerrie. Lightspeed Delivery maakt maaltijdbezorging makkelijker, toegankelijker en overzichtelijker. Lightspeed is de eerste kassasysteem aanbieder in de Benelux die alle belangrijke delivery services integreert.

Jerome Laredo, VP EMEA van Lightspeed: “De introductie van Lightspeed Delivery is voor ons een belangrijke stap richting ons doel: om van ons kassasysteem een complete management hub voor ondernemers te maken. Zo ondersteunen we horeca-uitbaters om nog succesvoller te worden doordat ze hun gasten de beste service kunnen bieden. Ze kunnen hun aandacht hierdoor meer op hun zaak richten in plaats van op alle verschillende systemen. Omdat alle data nu in één systeem wordt verwerkt, verkrijgen ondernemers toegang tot waardevolle inzichten over hun verschillende verkoopkanalen. Wij zijn hier heel trots op.”

Orde in de chaos

Horeca-uitbaters hebben tegenwoordig te maken met allerlei verschillende systemen en hardware op hun toonbank. Vaak maken zij gebruik van één of meerdere aanbieders van maaltijdbezorging. De orders worden apart geregistreerd in de systemen van de bezorgdiensten en deze dienen manueel over te worden gezet in de kassa. In veel gevallen moet hier een extra werknemer voor worden ingezet. Daarnaast worden orders vaak niet direct doorgezet naar de keuken. Ook bij de rapportering levert dit problemen op, omdat de rapporten uit de systemen niet worden samengevoegd. Incorrecte voorraadgegevens zijn veelal het gevolg. Lightspeed Delivery lost deze problemen op. De orders van Deliveroo, UberEats en Thuisbezorgd zijn direct in het kassasysteem te zien. De foutgevoeligheid verdwijnt en orders worden niet meer gemist. Horecaondernemers kunnen in het systeem nu ook direct zien wat hun totale delivery-omzet is. Al met al levert dit een grote tijdsbesparing op.

Eva Urlings, Chief Operating Officer bij BAVET: "De koppeling is operationeel zeer efficiënt en voorkomt fouten in bestellingen doordat het personeel niet meer alles handmatig moet overtypen. Daarnaast zijn we zeer tevreden met de customer service!”

Lightspeed-klanten die interesse hebben in Lightspeed Delivery kunnen het product vanaf vandaag aanvragen bij hun accountmanager. Vervolgens dienen zij contact op te nemen met hun accountmanager van het desbetreffende delivery platform om van de integratie gebruik te kunnen maken.

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief