Waar koop jij je F&B in?

11 maart 2019

We hebben alweer een onderzoek afgerond binnen ons Foodservice Community panel. Panelleden mogen binnenkort dus opnieuw extra inzichten in hun mailbox verwachten. We geven hier alvast een algemeen inkoopoverzicht.

We hebben bevraagd bij welke grossier men regelmatig (minimaal 1x per maand) inkoopt. De grossiers hebben we vervolgens gegroepeerd naar type of inkoop groepering om het overzichtelijk te houden.

Sligro is met Java en ISPC, zowel in Horeca als catering een grote speler. Colruyt is met Solucious in catering een belangrijke speller, maar in Horeca en QSR spelen zij nog een veel belangrijkere rol met hun Colruyt winkels.

Een belangrijk verschil met onze eerste meting in mei 2017 is, dat de zelfstandige en andere grossiers (zonder naam genoemd) nu een kleiner deel hebben in Vlaanderen. In Wallonië/Brussel zijn de zelfstandige grossiers nog steeds zeer belangrijk.

Let op, dit zegt niets over de volumes en waarde die worden ingekocht enkel over de frequentie.

Wil jij meer details en op de hoogte blijven van nuttige tips en inzichten? Word dan panellid van de Foodservice Community. We doen ons best om je in ruil veel extra’s te geven. Kennis delen, is succes vermenigvuldigen!

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief