Plant Based Food

Consumententrend

04 februari 2019

We volgens de trends in eten en drinken bij consumenten. Trends zijn belangrijk en geven een indicatie van waar je rekening mee kan houden als het op gedrag van mensen aankomt. Ze zijn niet zaligmakend en vele trendwatchers hebben vele meningen. De combinatie van je eigen ervaring, de eigen kennis en de keuze van je doelgroep met de informatie over trends helpt wel in je bedrijfsvoering. Meer dan ooit is het belangrijk om goed na te denken voor wie je concept bedoeld is en hoe je die doelgroep het beste kan bereiken. Vandaag vestigen we de aandacht op de trend Plant Based Food.

 

  • Consumenten kiezen steeds meer voor alternatieve eiwitten. Doorgaans komen die uit plantaardige bronnen. Eiwitten uit peulvruchten bijvoorbeeld zijn hoogwaardige vervangers voor bronnen van eiwit uit vlees, zuivel of vis. Voedingsvezels is de nieuwe focus. Vetten zijn uit den boze.
  • Voor veel mensen gaat 100% vegetarisch te ver. Goede vezels uit bonen of champignons compenseren het teveel aan klassieke eiwitten. Hybride vormen van klassiekers aangevuld met nieuwe vormen van eiwit, vinden snel hun weg naar het bord.
  • Eiwitvervangers moeten hoogwaardig zijn. Lees: ze moeten lekker en voedzaam zijn. Eiwittransitie is het keyword. Gefermenteerde producten duiken op in de foodservice. Ook shakes en poeders zijn handige bouwstenen om ‘plant based food’ mee te maken.
  • Toevoegingen aan plantaardige bronnen om het aantal noodzakelijke aminozuren te verhogen staat op de agenda van vele producenten. De consument wil een volwaardige maaltijd in plaats van de klassiekers op het bord. Een simpele vervanging door humus, groentenschotels of wat extra quinoa op het bord is al lang niet meer voldoende.

 

Meer informatie en updates over de wereld van eten en drinken? Volg ons op Facebook. Zin in extra informatie, cijfers en uitnodigingen voor masterclasses, workshops en events? Word lid van ons panel. 

(foto:  Hermes Rivera)

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief