Socially Responsible

Consumententrend

29 januari 2019

We volgens de trends in eten en drinken bij consumenten. Trends zijn belangrijk en geven een indicatie van waar je rekening mee kan houden als het op gedrag van mensen aankomt. Ze zijn niet zaligmakend en vele trendwatchers hebben vele meningen. De combinatie van je eigen ervaring, de eigen kennis en de keuze van je doelgroep met de informatie over trends helpt wel in je bedrijfsvoering. Meer dan ooit is het belangrijk om goed na te denken voor wie je concept bedoeld is en hoe je die doelgroep het beste kan bereiken. Vandaag vestigen we de aandacht op de trend Socially Responsible.


Steeds meer krijgen we alarmerende berichten te zien over wat er gebeurt op onze planeet. We produceren teveel CO2, we gooien teveel weg, we gaan niet goed om met onze middelen en we tonen te weinig respect voor levende organismen. De politiek kan in de ogen van de mensen niet snel genoeg een antwoord formuleren dus besluit een steeds stijgend aantal van de bevolking om zelf een bijdrage te leveren. Want wat goed is voor de aarde is uiteindelijk ook goed voor jezelf.


Het gebruiken van reststromen of het slim omgaan met bepaalde afvalstromen krijgt veel aandacht. Niet langer start-ups maar veel meer gevestigde bedrijven nemen hun deel van de verantwoordelijkheid. Biologische producten zitten in de lift. Met de stijgende volumes verdwijnt langzaam maar zeker het prijsverschil met de ‘reguliere’ producten. Wordt bio het nieuwe reguliere?


Korte ketens zijn geen kwestie van prijsvoordeel maar bovenal een zaak van respect. Mensen willen een bijdrage leveren aan de primaire leveranciers in de keten en hebben minder respect voor de toegevoegde waarde hogerop in de keten. ‘From farm to table’ is het sterkste voorbeeld in food vandaag.


Meer informatie en updates over de wereld van eten en drinken? Volg ons op Facebook. Zin in extra informatie, cijfers en uitnodigingen voor masterclasses, workshops en events? Word lid van ons panel. 
Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief