Gastvrij Rotterdam

Horeca vakbeurs van 17 t/m 19 september

30 augustus 2018

De zesde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 17 t/m woensdag 19 september 2018 in Rotterdam Ahoy. Vanzelfsprekend wordt alles in het werk gesteld om afgelopen recordeditie te overtreffen. De beurs inspireert, informeert en verbindt hospitality professionals. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 13.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand.

Door de enorme hoeveelheid inschrijvingen van exposanten, werd er besloten een extra hal in gebruik te nemen. Het toonaangevende horecaplatform biedt dit jaar dus een nog completer aanbod culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca.

Bezoekers kunnen deelnemen aan, en genieten van, workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrennchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen. Ook de diverse thema paviljoens zijn een bezoek waard: The House of Spirits, Wine & Fine Food, Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen, FoodIntro Live! Paviljoen, het Hotelcollectief en het Kookpodium.

Ook nu weer topkoks en creatieve culinaire presentaties op het KookPodium. Wederom van een hoog gastronomisch niveau. Onder andere Belgische sterrenchefs Sam van Landeghem en Benoît Neusy geven er straks ‘acte de présence’. Arie Kuijt geeft een masterclass over vis fileren. Met een glimlach gaat u op reis naar de wereld van vis. Aan de hand van mooie Noordzeevis wordt uitleg gegeven over vangstmethoden, kwaliteit, kenmerken en het correct fileren van de vis.

In de WedstrijdArena wordt dit jaar op maandag 17 september gestreden tussen Nederlandse en Belgische chefs om de PalingbokAal. Top-teams van (sterren)chefs koken tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy drie gerechten, met paling als ingrediënt.Voor Nederland staan opgesteld: SVH meesterkok en Paling-patron 2018 Michel van der Kroft van t’ Nonnetje** in Harderwijk, Reinaud Kloprogge, junior sous-chef van La Rive Amstel InterContinental te Amsterdam en Marco van Wijngaard, sous-chef van ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht en Euro-Toques Young Chef 2015. Kookmeester Willem Himmelreich is de bondscoach.

Voor België treden aan: Top-chef Jo Grootaers van Altermezzo* in Tongeren, Nathan Van Echelpoel van restaurant Nathan in Antwerpen en Chef Nils Delvaux van Café d’O in Sint Amands. De bondscoach van België is culinair journalist Caroline Dhont.

Daarnaast zal het er in de WedstrijdArena heet aan toe gaan om Het Glazen Kalf en de Young Chef Award. Ook op de beursvloer zijn er nog tal van wedstrijden zoals Gaia Green Awards, Best Barista wedstrijden, Streetfood Competition en de uitreiking van de AD Gouden Pollepels. Het volledige programma kunt u terugvinden op de website.

In 'The Green House Pop-up Restaurant’ kunnen bezoekers aan Gastvrij Rotterdan zich laten inspireren door verschillende duurzame en circulaire toepassingen uit The Green House: de urban farm, koken zonder stekkers, meubels gemaakt van gerecycleerde materialen, duurzame wijnen van LFE,  samenwerking met lokale leveranciers  en The Colour Kitchen, waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer helemaal meetellen.

Bent u een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor uw gasten? Dan mag u dit gastronomische platform echt niet missen! Meer informatie op de website.

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief