Plantaardige voeding als pronkstuk van je bord?

11 juli 2017

Iedereen met een beetje ervaring in foodservice weet natuurlijk al dat groenten een hoge vlucht nemen momenteel. Vegetarisch is hopeloos voorbijgestreefd. Flexitariërs is intussen ook een raar marketingwoord geworden. Het nieuwe denken gaat over voeding die gebaseerd is op planten.

Plantaardige voeding als belangrijkste onderdeel van het bord of plantaardige voeding die als rol de hoofdleverancier van proteïnen heeft. Dat is waar het volgens experts naar toe gaat. Dat is dus meer dan het stukje vlees kleiner maken en wat extra worteltjes op het bord. Uiteraard weet je dat het niet zo eenvoudig is. Toch weten wij uit onderzoek dat velen onder ons snakken (of is het snacken?) naar slimme oplossingen om meer van dit soort producten op het bord van de gast te krijgen.

Een mooi voorbeeld uit het buitenland is The Beyond Burger. Een burger van plantaardige grondstoffen die smaakt zoals je verwacht dat een burger zou smaken. Op de website kan je niet naast de boodschap kijken dat het goed is voor je lichaam en geest. Naast de atleten die er zichtbaar deugd aan hebben, positioneert het merk zich ook als een bijdrager aan de gezondheid van onze planeet. En uiteraard zijn er leuke recepten te vinden want inspiratie is vaak de start van een nieuw project.

Ook interessant is de Tomato Sushi van Ocean Hugger Foods. In plaats van bedreigde tonijn wordt deze sushi gemaakt met tomaten. Maar het bedrijf heeft nog andere creaties. Fantastisch is dat elk van de producten gemaakt wordt op basis van planten en er uitziet als een stukje vis. Met een slogan als ‘Seafood is awesome. Extinction is not.’ kom je wel binnen. Sinds kort treedt het bedrijf naar buiten met een alternatieve merknaam voor zijn tomato sushi, namelijk Ahimi.

Eten we binnenkort nog veel meer voeding van plantaardige basis? Heb jij reeds recepten die hiervoor in aanmerking komen? Deel ze dan op onze Foodservice Community en mail naar info@foodservicecommunity.be.

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief